Vademecum [08 - Lluchtwegen]

08 - Lluchtwegen
Salus kruidenthee nr. 8
Voor gezonde luchtwegen

Samenstelling
Venkel, tijm, IJslands mos, sleutelbloemen, witte dovenetelbloemen, wolkruid, varkensgras, framboosblad, lindebloesem.

Toepassing
De etherische oliën in deze thee hebben een verzachtend en beschermend effect op de slijmvliezen van de luchtwegen. Daardoor kunt u vrijer ademen. Speciaal aanbevolen voor rokers, mensen die in de stad wonen, sporters e.d.

* Slijmvliezen
* Hoest
* Maagslijmvlies, ontstoken
* Longslijm
* Bronchitis
* Keelpijn
* Longen
* Luchtwegen
* Longklachten
* Verkoudheid
* Slijm, vastzittend
* Slijmvliesaandoening
* Slijmvliesontsteking

Dosering
Een theezakje in een kopje met kokend water overgieten, 5-10 minuten laten trekken, vervolgens het builtje verwijderen. Meerdere malen per dag een kopje zo heet mogelijk drinken.

Opmerking
Er zijn mensen die allergisch reageren op venkel via de huid, ademhalingsorganen of de spijsvertering.

De Salus Gezondheidstheeën

Nr. 6: Voor een gezonde bloedsomloop
Nr. 7: Voor de zuivering van het bloed
Nr. 8: Voor gezonde luchtwegen
Nr. 12: Voor een gezonde stofwisseling
Nr. 18: Voor een gezonde lever- en galfunctie
Nr. 20: Voor een gezonde maag- en darmfunctie
Nr. 22: Voor ontspanning en een gezonde nachtrust
Nr. 23: Voor een gezonde blaas- en nierfunctie
Nr. 24: Ter ondersteuning van een natuurlijke gewichtsafname

Drie verschillende functies
In de Salus gezondheidstheeën kan een bepaalde plant een drietal functies hebben. Voor het ondersteunen van de gezondheid zijn de actieve kruiden verantwoordelijk. Daarnaast kunnen voor bepaalde toepassingen ook andere kruiden en planten van nut zijn, die de werking van de actieve kruiden ondersteunen en zinvol aanvullen. Dit zijn de zogenaamde ondersteunende kruiden.
Tenslotte is natuurlijk ook de smaak, samenstelling en het uiterlijk van het product belangrijk. Om die reden worden er soms nog speciale kruiden of kleurige bloemen toegevoegd. Dit zijn de aromatische kruiden of sierkruiden.
Het streven van Salus is, om kruidenmengsels te ontwikkelen met zo min mogelijk kruiden en toch het optimale gehalte aan werkstoffen en een goede smaak.