Vademecum [07 - Zuivering vh bloed]

07 - Zuivering vh bloed
Salus kruidenthee nr. 7
Voor de zuivering van het bloed

Samenstelling
Berkenblad, wondklaverbloesem, jeneverbessen, rozenbottels, sleutelbloembloesem, heidekruid, venkel, malva.

Toepassing
De thee van dit kruidenmengsel heeft een bloedzuiverende werking, doordat de uitscheiding van afvalstoffen en stofwisselingsproducten gestimuleerd wordt. Het kruidenmengsel bevordert de stofwisseling en doorbloeding van de huid en vergroot de weerstand.

* Bloedzuiverend
* Stofwisselingsstoornissen
* Drainage
* Doorbloedingsstoornissen
* Immuniteit, verminderde

Dosering
Een theezakje in een kopje met kokend water overgieten, 5-10 minuten laten trekken, vervolgens het builtje verwijderen. Tenzij anders is voorgeschreven, twee- tot driemaal daags een kopje thee bij de maaltijd drinken, gedurende langere tijd.

Opmerking
Deze thee is een prima ondersteuningsmiddel tijdens een reinigingskuur of vastenkuur. In uitzonderlijke gevallen kan maagpijn of misselijkheid optreden. Er zijn mensen die allergisch zijn voor sleutelbloem of venkel.

De Salus Gezondheidsthee├źn

Nr. 6: Voor een gezonde bloedsomloop
Nr. 7: Voor de zuivering van het bloed
Nr. 8: Voor gezonde luchtwegen
Nr. 12: Voor een gezonde stofwisseling
Nr. 18: Voor een gezonde lever- en galfunctie
Nr. 20: Voor een gezonde maag- en darmfunctie
Nr. 22: Voor ontspanning en een gezonde nachtrust
Nr. 23: Voor een gezonde blaas- en nierfunctie
Nr. 24: Ter ondersteuning van een natuurlijke gewichtsafname

Drie verschillende functies
In de Salus gezondheidsthee├źn kan een bepaalde plant een drietal functies hebben. Voor het ondersteunen van de gezondheid zijn de actieve kruiden verantwoordelijk. Daarnaast kunnen voor bepaalde toepassingen ook andere kruiden en planten van nut zijn, die de werking van de actieve kruiden ondersteunen en zinvol aanvullen. Dit zijn de zogenaamde ondersteunende kruiden.
Tenslotte is natuurlijk ook de smaak, samenstelling en het uiterlijk van het product belangrijk. Om die reden worden er soms nog speciale kruiden of kleurige bloemen toegevoegd. Dit zijn de aromatische kruiden of sierkruiden.
Het streven van Salus is, om kruidenmengsels te ontwikkelen met zo min mogelijk kruiden en toch het optimale gehalte aan werkstoffen en een goede smaak.