Vademecum [(Kinder) Vitamine Optimaal]

(Kinder) Vitamine Optimaal
A17. (Kinder) Vitamine Optimaal

Dit supplement is met helende energie verrijkt en geeft een 2 tot 4 keer hogere effectieve opname. Het werkt direct op celkern (spiritueel), cellulair (emotioneel/mentaal) en extra-cellulair (fysiek) niveau.

De groei en ontwikkeling van kinderen verlopen niet constant, maar gaan met sprongen. Perioden van grote veranderingen worden afgewisseld met tijden van schijnbare stilstand. Vóór de geboorte en gedurende de tijd dat de voeding uitsluitend uit moedermelk bestaat, zal een kind niets tekort komen. Tijdens de groeifasen worden veel nieuwe cellen aangemaakt en het immuunsysteem moet nog leren het lichaam te verdedigen. De opbouw vergt veel energie (brandstoffen), bouwstoffen en werkstoffen (enzymen). Er ontstaan ook zeer veel afvalstoffen, die hangerigheid, dreinen, jengelen en verkoudheid veroorzaken. De voeding bevat voldoende brandstoffen en bouwmaterialen. De meeste enzymen maakt ons lichaam zelf. Hierbij zijn echter stoffen noodzakelijk, die we niet zelf kunnen maken; vitaminen, mineralen, spoorelementen en een aantal aminozuren. De behoefte aan deze essentiële voedingstoffen, tijdens perioden van snelle groei, is aanzienlijk groter dan "normale" voeding oplevert. Het is daarom aan te bevelen, zeker tijdens een groeispurt of het doormaken van kinderziekten, de voeding door suppletie te optimaliseren.
(Kinder) Vitamine Optimaal bevat grotendeels dezelfde stoffen als Multi Aktief (zie beschrijving, A6) in een aangepaste dosering. Daarnaast bevat dit supplement:
DMG (Dimethyl Glycine) ook wel B15 genoemd, is een co-factor van het vitamine B-complex. Het is betrokken bij de celademhaling en ondersteunt de energievoorziening van hersenen, hart en spieren.
Vanadium is een spoorelement, dat samen met chroom, mangaan en zink, betrokken is bij de verwerking van zetmeel en suikers. Het ondersteunt handhaving van een juiste bloedsuikerspiegel.
N-Acetyl-Cysteïne werkt als antioxidant voor de bovenste luchtwegen en beschermt tegen cara. N-Acetyl-Cysteïne voorkomt congestie van de sinussen door het slijm vloeibaar te houden.
Glutathion en Alfa Liponzuur zijn krachtige antioxidanten, die afvalstoffen onschadelijk maken en afvoeren.

(Kinder) Vitamine Optimaal wordt toegepast bij futloosheid; vermoeidheid; gedragsstoornissen; ADHD, concentratiestoringen; dyslexie; autisme.

Dosering: boven de 15 kg. 2 tot 6 capsules per dag, tijdens de maaltijd in te nemen, tenzij anders voorgeschreven. Onder de 15 kg, 1 tot 3 capsules per dag, tijdens de maaltijd in te nemen, tenzij anders voorgeschreven.

Inhoud: 100 capsules

Ingrediënten per capsule: ADH
Koper gluconaat 0,5 mg
DMG 28 mg
Magnesiumgluconaat 25 mg 9%
Mangaangluconaat 1,33 mg
Molybdeenoxyde 13 mcg
Vanadiumsulfaat 8,3 mcg
BetaineHCL 16,7 mg
Vitamine C (calciumascorbaat) 12,5 mg
Zinkgluconaat 3,33 mg 25%
Kelp (80 mcg lodine) 17 mcg
Coenzym Q10 1,67 mg
Selenium 42 mcg
N-acetyl-cysteine 16,7 mg
Glutation gereduceerd 3,38 mg
Taurine 125 mg
Vitamine A (Betataine TMG) 1,2 mg 150%
Vitamine B1 (Thiamine mononitraat) 3 mg 211%
Vitamine B2 (Ribovlavine) 3,88 mg 234%
Vitamine B3 (Nicotinezuur) 12,9 mg 731%
Vitamine B5 (Calcium Pantothenaat) 9,16 mg 156%
Vitamine B6 (pyridoxaal-5-fosfaat) 18,4 mg 9.396%
Foliumzuur 67 mcg 38%
Vitamine B12 (Cyanocobamine) 36 mcg 3.758%
Vitamine C (Acidum ascorbicum) 94,5 mg 157%
Vitamine E (d-alfa tocoherol) 23%
Biotin 83 mcg 63%
Choline bitartaat 18,7 mg
Inositol 16,7 mg
PABA 3,33 mg
Alfa-liponzuur 16,7 mg
Calcium ascorbaat 12,5 mg 2%
Chromium 13 mcg

* ADH = Aanbevolen Dagelijkse hoeveelheid.
* Capsule: Vegacaps = vegetarische capsule